Bijeenkomsten
Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Voedsel in de zorg’
Op 3 oktober vond de vierde bijeenkomst van het netwerk Food-Print Utrecht Region plaats in ‘De Moestuin Maarschalkerweerd’ in Utrecht met als thema ‘Voedsel in de zorg’.
Bekijk een impressie van de bijeenkomst:
De presentaties zijn te vinden bij de betreffende lezinggever in het programma hieronder (klik op de groene titel).
Waarom ‘Voedsel in de zorg’?
Voeding werd de afgelopen jaren gezien als een kostenpost in de zorg. Inmiddels is dit wel anders. Steeds meer stakeholders vinden dat voeding een prominente rol verdient bij het stimuleren van gezondheid en preventie van chronische aandoeningen. Gezonde voeding in de zorg kan het herstel sneller doen verlopen of de medicatieafhankelijkheid van bepaalde aandoeningen verlagen. Ook kan gezonde voeding bijdragen aan het verminderen van symptomen en daarmee dus de kwaliteit van leven verhogen. De zorg zet inmiddels in op het verhogen van het bewustzijn onder cliënten, patiënten én medewerkers van het belang van een gezonder voedingspatroon. Diverse maaltijdservices en –programma’s, functional foods, applicaties en platformen, trainingen voor professionals en leefstijlinterventies vinden reeds hun doorgang tot de zorg. Kortom, voeding in de zorg, waar liggen de kansen en wat gebeurt er al?
Voor wie?
Iedereen op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgprofessionals, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, was welkom!
Programma
15.45 – 16.15 Inloop en ontvangst
16:15 – 16.20 Welkomstwoord: Diagnose Voeding & Gezondheid: Irene Mommers
16:20 – 16.25 Doel en missie Food-Print Utrecht Region: Irene Mommers
16.25 – 17.25 Sprekers
- Koen Nouws Keij | Diverzio – Over het verbeteren van de kwaliteit van de maaltijden in de zorg
- Maurits Hesselmans en Maartje Neefjes | Reinaerde – Over gezonde voeding voor hun cliënten
- Wim Tissing | Prinses Maxima Centrum – Over nieuwe voedingsconcepten binnen de zorginstelling
17.25 – 17.30 Afsluiting met call to action
17.30 – 19.00 Netwerkborrel
Informatie Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Hester Pruiksma, h.pruiksma@uu.nl of 06-40931114
De initiatiefnemers:
Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Jelle van der Weijde, Economic Board Utrecht
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
René Kwant, Universiteit Utrecht
Wilma Timmers, Provincie Utrecht
PS. Bekijk hier een impressie van de laatste bijeenkomst.