Food-Print Utrecht Region

Over Food-Print Utrecht Region

Missie

Utrecht als modelregio van transitie naar gezond stedelijk leven en een duurzame voedselomgeving waarin gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn.

Doel

Door het delen van kennis, netwerk en inspiratie samen bouwen aan een duurzame en gezonde voedselomgeving in regio Utrecht.

Aanleiding

Rabobank Utrecht is in 2016 in het kader van ‘Banking for Food’ onder een onafhankelijk label gestart met het opbouwen van een lokaal netwerk waarin organisaties (bedrijven en instellingen) die actief zijn op het gebied van duurzame en gezonde voeding elkaar ontmoeten en inspireren.

Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht, Diagnose Voeding & Gezondheid en ROM Utrecht Region hebben aangeven op basis van hun eigen ambities, kennis en netwerken, gezamenlijk met Rabobank Utrecht en Provincie Utrecht deze Food-print Utrecht community te willen voortzetten en uitbouwen onder de naam Food-Print Utrecht Region. Dit heeft er toe geleid dat er twee maal per jaar een netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd met een aansprekend voedselgerelateerd thema en met netwerkmogelijkheden. De eerste bijeenkomst werd georganiseerd op 24 april 2018.

Initiatiefnemers

  • Irene Mommers, BeBright
  • Michiel Dijkman, EBU
  • Jacintha Merts, Gemeente Utrecht
  • Margriet van Vianen, Provincie Utrecht
  • Michiel Klompenhouwer, Rabobank Utrecht e.o.
  • Jelle van der Weijde, ROM Utrecht
  • René Kwant, Universiteit Utrecht