Bijeenkomsten
Netwerk bijeenkomst Food-Print Utrecht Region ‘Erfgoed Voedt – Forten en Landschap’ – online event
Op 25 maart a.s. vond de 6de bijeenkomst van het netwerk Food-Print Utrecht Region plaats. Deze online bijeenkomst met als thema ‘Erfgoed Voedt – Forten en Landschap’ werd uitgezonden vanaf Fort Maarsseveen in Maarssen.
De presentaties zijn te vinden bij de betreffende lezinggever in het programma hieronder (klik op de groene titel).
Tijdens de online bijeenkomst zijn er in de chat diverse tips en aanvullingen gegeven. FPUR heeft hier een samenvatting van gemaakt. Mocht je naar aanleiding van een van de tips een vraag hebben of wil je met iemand in contact komen stuur dan een email naar h.pruiksma@uu.nl
Food-Print Utrecht Region (FPUR) organiseerde deze 6de bijeenkomst in samenwerking met Utrecht Food Freedom (UFF). UFF wil het cultureel erfgoed en het omringende landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie inzetten ter bevordering van een duurzame en gezonde voedselcultuur in verstedelijkt gebied. Met duurzame landbouw, korte keten, toerisme en natuur (biodiversiteit) is het mogelijk cultureel erfgoed en historisch landschap in te zetten voor gezondheid van mens, dier en milieu. Tijdens de bijeenkomst werd het manifest ondertekend door Hein Pasman van Landschap Erfgoed Utrecht. Wil je meer lezen over het manifest? Dat kan hier.
Programma
16:15 – 16.20 Introductie en welkomstwoord – Maike van der Maat (moderator)
16.20 – 16.30
- Korte introductie FPUR – Karen Hitters (Gemeente Utrecht)
- Utrecht Food Freedom inleiding – Erik van Tooren (Provincie Utrecht)
16.30 – 17.15 Sprekers:
- Hein Pasman | Landschap Erfgoed Utrecht – Landschap en voedsel, de verbinding Erfgoed, Landschap en Voedsel
- René van der Veer | De Veldkeuken – Het Utrechtse landschap weer op je bord, Utrechtse granen terug in de bakkerij
- Paul Roncken | Wageningen Universiteit & Onderzoek – Participatie en Belevingsaspecten van het landschap
17.15 – 17.25 Talkshow met de sprekers o.l.v. Maike van der Maat (moderator)
17.25 – 17.30 Call to action en afsluiting – Maike van der Maat (moderator)
17.30 Einde
Voor wie?
Iedereen werkzaam op het gebied van gezonde en duurzame voeding en voedselomgeving zoals restaurants, voedselproducenten, boeren, zorgorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen, erfgoedorganisaties, kennisorganisaties, ambtenaren en kunstenaars, was welkom!
Informatie
Mocht je vragen hebben over Food-Print Utrecht Region gerelateerde vragen dan kun je mailen naar voedsel@utrecht.nl.
De initiatiefnemers:
Irene Mommers, Diagnose Voeding & gezondheid
Karen Hitters, Gemeente Utrecht
Petra Aben, Rabobank Utrecht e.o.
Jelle van der Weijde, ROM Utrecht Region
René Kwant, Universiteit Utrecht
Anne Zuure, Provincie Utrecht